Weekje extra vakantie voor scholieren was ‘een ongelukje’

Foute perstekst blokkeert de genomen beslissing over afstandsonderwijs.

Dat onderwijs belangrijk is, bewijst het geblunder in communicatie van onze beleidsmakers. We kunnen voorzichtig stellen dat onze politici voor het vak communicatie – mocht dat bestaan – een leerachterstand hebben. Want hoewel de consensus tijdens het Overlegcomité duidelijk was, is er door een foute communicatie verwarring alom.

Op de persconferentie na het Overlegcomité zegt premier Alexander De Croo (Open VLD) dat het contactonderwijs vanaf maandag wordt opgeschort. In de perstekst daarentegen maken we kennis met een opschorting van “de lessen”, zonder meer. In de late namiddag probeert De Croo de meubelen te redden en stuurt een mailtje naar de Onderwijsministers met de duidelijke boodschap dat de lessen worden opgeschort, maar dat afstandsonderwijs wel degelijk mogelijk is. Het onderwijsveld heeft die info niet, gaat er intussen vanuit dat er een week verplichte vakantie aankomt, en stelt zich daar op in. Wanneer om 17 uur het katholiek onderwijs en Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) hierover in vergadering gaan – die laatste met het idee om afstandsonderwijs nog mogelijk te maken, zonder dat weliswaar op te leggen – is het spreekwoordelijk kalf al verdronken. Het zou één verandering teveel zijn.

De woordvoerder van Ben Weyts komt daarop met de volgende verontschuldigende mededeling: “Scholen hebben al zoveel het geweer van schouder moeten veranderen. Dan kan je het toch niet maken om op één dag te zeggen dat de lessen zijn opgeschort en dan dat scholen op twee dagen tijd afstandsonderwijs moeten organiseren.”

Vakantie dus. Misschien een  ideaal moment om het werk van Kafka nog eens te lezen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More