Wederhelft Gwendolyn Rutten pleurt z’n terras pardoes op gehandicaptenparking (foto’s)

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Maar dat mag hé. Ah ja, want de burgemeester van Aarschot is… Gwendolyn Rutten! En daarbij: bouwovertredingen bij partners van Vld-vrouwen zijn gewoon ‘in’. Wilmès’ vent is namelijk de grootste bouwovertreder van ons land.

‘t Zijn nogal kasseistampers, die mannen van Aarschot. Hoe ze aan die naam komen? Lang geleden, toen Gwendolyn Rutten nog niet geboren was, werd de stad in Vlaams Brabant geteisterd door geboefte. De mannen van Aarschot werden dat beu, en ze besloten een burgerwacht op te stellen.

Dat de mannen ‘s nachts de wacht moesten houden vonden ze wel tof: zo konden ze pinten gaan pakken zonder dat vrouwlief daar van wist. Alleen: terwijl zij zich op café petrol zaten te zuipen, werd er hier en daar nog steeds ingebroken.

De stadsheren kwamen tussen. Zij besloten dat de burgerwacht per twee door de stad moest lopen. Na een uur werden ze afgelost door de volgende ploeg van twee. Maar… ook hier vonden de mannen iets op. De ene ging snel wat pinten hijsen, en in de helft van de shift losten ze elkaar af. Diegene die op dat moment – dus alleen – ronde liep, stampte dan zo hard met zijn schoeisel op de kasseien, dat het leek alsof ze nog met tweeën waren.

Maar goed, genoeg over kasseistampers nu. Over naar een drankgelegenheid met een terras, in het centrum van Aarschot.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More