Inloggen

Log in of maak je account aan.

Wachtwoord vergeten? Registreren
Registreren
Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

We snijden taart dus al die jaren helemaal verkeerd

Martyna - 30-06-2020

Wie een taart traditiegetrouw in zes of acht puntstukken snijdt, is volgens de wetenschap verkeerd. De Britse presentator Alex Bellos, tevens de auteur van verschillende boeken over wetenschap, legt in dit filmpje uit hoe het wel moet.

Een mooie taart bakken is één, de volgende stap is dan om ook mooie stukjes taart te kunnen serveren. Geen hoopje ellende omdat je taart bij het aansnijden zijn vorm niet behield. Maar wist je dat velen onder ons de taart ‘verkeerd’ aansnijden? Want wie taart in de koelkast bewaart, merk snel dat het de volgende dag volledig uitgedroogd is.

Daar heeft Britse presentator Alex Bellos, ook auteur van verschillende boeken over wetenschap, een oplossing voor. In onderstaand filmpje legt hij uit hoe het moet en haalt hij er zelfs de gespecialiseerde wetenschappelijke lectuur voor boven. 

Taart snijden Verkeerd koken Tricks

Reacties

Resterende karakters 500
Nieuwsbrief Mis nooit meer het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en boeiende verhalen van P-magazine! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.
Zoeken