We kunnen met z’n allen nog 5,25 miljoen dagen op vakantie

Als we straks allemaal massaal verlof nemen, komen bedrijven in de knoei.

Gelukkig dat er eind vorig jaar nog een rush op verlof nemen is ingezet, zoniet zaten we nu met nog meer niet opgenomen verlofdagen. HR-dienstverlener Acerta heeft berekend dat 75 procent van de bedienden in ons land eind 2020 nog verlofdagen had die ze hebben doorgeschoven naar dit jaar. Gemiddeld 2,5 dagen, goed voor een totaal van 5,25 miljoen dagen verlof.

Wat moesten we er ook mee, met al dat verlof. Café’s en restaurants waren dicht, reizen was om moeilijkheden vragen en velen van ons hadden binnen gezeten tijdens de lockdown. Het huis was al lang opgeruimd, klusjes afgewerkt.

Aan het eind van het jaar werden dan plots tot 77 procent méér vakantiedagen opgenomen dan in dezelfde periode vorig jaar. Wettelijke vakantiedagen mag je nu eenmaal niet overgedragen naar het volgende jaar. Maar dat neemt niet weg dat er nog een enorme overschot is aan zogenaamde extralegale vakantiedagen, die wel overgedragen mogen worden. Als die straks massaal worden opgenomen – omdat de overheid gaat versoepelen – dan zouden bedrijven wel eens in de problemen kunnen komen. Acerta raadt daarom werkgevers aan om nu al te polsen naar de plannen van het personeel.

Een verwittigd man is er twee waard. Een verwittigde vrouw ook.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More