We kruipen nog te vaak dronken achter het stuur

In de weekends zijn er driemaal meer zatte mensen op de weg dan 10 jaar geleden.

Het Belgisch Instituut voor verkeersveiligheid, Vias, stelt vast dat we hardleers zijn als het op dronken rijden aankomt. Na een steekproef, waarbij 6.100 bestuurders werden gecontroleerd, blijkt dat er in de week – tegenover de meting in 2015 – een daling is van het aantal dronken bestuurders, maar een verhoging in het weekend.

Er zijn nog nooit zo weinig bestuurders onder invloed op weg geweest: slechts 1,9 procent. Maar op de uren van het grootst aantal ongevallen – ‘s avonds en in het weekend – is er een verontrustende stijging. Tijdens de nachten in de week rijdt 1 op 10 van ons dronken rond : 10,7 procent. In het weekend zelfs 12,6 procent. Daarmee doen we het 9 keer slechter dan de Nederlanders.

De Walen blijken grotere dronkaards dan de Vlamingen. Op de Waalse wegen zijn het er 2,05 procent, op de Vlaamse 1,66 procent. Daarvan zijn er 2,8 procent een man en slechts 0,6 procent een vrouw.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More