We krijgen er nog maar eens een tv-kanaal bij

Play Zeven zapt straks onze living binnen.

“I got thirteen channels of shit on the tv to choose from”, zong Pink Floyd in The Wall. Ondertussen zijn het er een pak meer dan dertien. Straks krijgen tv-zenders Vier, Vijf en Zes er nog een Zeven bij. Of beter, Play Zeven, want moederbedrijf SBS wil laten zien dat het in handen is van Telenet. Die ‘play’ komt straks ook voor de namen van de andere kanalen Vier, Vijf en Zes, te staan. Willen ze ons daarmee duidelijk maken dat het niet ernstig is allemaal?

“De Play-familie wil herkenbaar in de Vlaamse huiskamers gebracht worden, verschillende doelgroepen bedienen met een portefeuille die het interessant maakt voor adverteerders”, klinkt het. En daarmee is het hoge woord eruit: de adverteerders. Televisie is reclame, de programma’s zijn het opvulsel tussen de reclameblokken, niet andersom.

Toch moedig om met een nieuw kanaal te starten terwijl het televisieaanbod nu al voornamelijk uit herhalingen bestaat. Benieuwd of ze wat nieuws gaan brengen. Maar ach, wie kan het wat schelen of het nieuw of verfrissend is. Bij de VRT liggen ze daar alvast niet van wakker. De presentatie van het aanbod voor het najaar op VRT, lees je niet na zonder te geeuwen. Thuis, Annemie Struyf, de Planckaerts, Kamal Kharmach, Tom Waes en Saartje Vandendriessche! “VRT zet grote kanonnen in”, bloklettert Het laatste Nieuws.

Nou, dan leggen wij toch liever nog maar een keertje Pink Floyd op.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More