“We hebben geen plan voor vaccinatie van gevangenen”

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Er is voorlopig geen enkel plan voor de vaccinatie van gevangenen in ons land, dat zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerder van het Belgische Gevangeniswezen.
Ondanks de enorme impact op hun persoonlijke relaties, het feit dat de gevangenis een mogelijke broeihaard is, en de mogelijke hypothekering van hun rehabilitatie, worden ze door politici amper in ogenschouw genomen. 

“Eerst de zorgsector vaccineren.”
“Nee, eerst de ouderen!”
“Zouden we onze jongeren toch geen voorrang geven? Zij zien er mentaal heel hard van af.”

De bevolkingsgroepen en beroepen struikelen tegenwoordig over elkaar om als eerste aan de beurt te komen in de vaccinatiecampagne. Één groep die daarbij volledig uit de schijnwerpers blijft, omdat ze niet de mogelijkheid hebben voor zichzelf op te komen, zijn de gevangenen. 

Populair zijn ze niet

Niemand praat graag over gedetineerden. En zeker politici niet. Het is voor hen immers zeer oninteressant om daarover een humaan standpunt in te nemen.
Eigenlijk kunnen ze electoraal enkel maar verliezen met menselijkheid naar gevangenen toe. Ofwel wordt hen zwakheid tegenover criminaliteit verweten, ofwel een gebrek aan respect voor de slachtoffers.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More