“We hebben drie Duitse ‘junge leute’ en vier katapulten gevonden”

Ondergrondse bunker in Middelkerke is niet belangrijk genoeg om te bewaren.

Afgelopen zomer werd het nieuw ontwerp van het casino in Middelkerke goedgekeurd. De nieuwe tempel van plezier zal als het ware op te strand gebouwd worden.

En dus moest er gegraven worden. Daarbij werd een Duitse bunker ontdekt uit de Twee Wereldoorlog. Dat zorgde voor de nodige Vlaamse opwinding. Zou er nog munitie te vinden zijn, of andere ‘spannende’ artefacten? Zijn de Duitsers destijds moeten vluchten na een bombardement of hebben ze de bunker grondig leeggemaakt? Vreemd genoeg vroeg niemand zich af of niet de Duitsers, maar – na hun vertrek – gewone Vlamingen het spel hadden leeggemaakt. Hoe dan ook, het leverde spannende moment op in Middelkerke.

Het was alsof archeologen de grafkamer van Toetanchamon gingen betreden.

Het eindigde met een sisser. “We hebben drie Duitse junge leute en vier katapulten gevonden”, zei burgemeester Jean-Marie Dedecker al grappend toen hij weer buitenkwam. Een lege betonnen doos dus met een paar Duitse teksten op de muur. Niet belangrijk genoeg om te bewaren. Voor hij afgebroken wordt, zal er nog een studie gebeuren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More