Wat zit er nu allemaal in het corona-vaccin?

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Doemdenkers mogen stoppen met doem te denken: het vaccin zal ons dan toch niet in willoze volgelingen veranderen. Wat zit er zoal in?

Er zijn momenteel verschillende farmabedrijven die een coronavaccin hebben dat (zo goed als) klaar is. Eén daarvan is AstraZeneca, dat met behulp van de Universiteit van Oxford een vaccin ontwikkelde. Als alles volgens plan verloopt, zullen de eerste mensen eind december, begin januari hun vaccin toegediend kunnen krijgen.

‘Lekken’ is tegenwoordig nogal in. Het komt vaak voor in de auto-industrie. Enkele dagen of weken vooraleer een fabrikant zijn nieuwste model wil voorstellen, fotografeert één of andere lulhannes de vierwieler al in het grootste geniep en lekt de plaatjes. Zo zagen we eerder al de Toyota Supra in volle glorie verschijnen, terwijl Toyota zelf ons nog zoet hield met zwaar gecamoufleerde exemplaren.

Een insider wist de verpakking van het vaccin van AstraZeneca te fotograferen, waarna het beeld per abuis hier en daar in een verkeerde mailbox terechtkwam.

Net als op de verpakking van voedingswaren ieder ingrediënt apart vermeld dient te worden, is dit ook het geval met medicijnen, zoals vaccins. We weten dus wat er in het COVID-19-vaccin van AstraZeneca zit. Omdat we zelf van zo’n medische termen niks kennen, vroegen we aan een expert ter zake ze voor ons uit te leggen. Een beetje chimpansee-virus, iemand?

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More