Wat zal Wilmès straks voorlezen van haar blad?

Nationale Veiligheidsraad buigt zich over fase 2 van het exitplan.

Straks krijgen we de derde oefening begrijpend lezen van onze premier Wilmès. Wie van bevlogen woorden houdt, verwijzen we door naar – bijvoorbeeld – Churchill. Wilmès heeft namelijk op een heel andere manier een afspraak met de geschiedenis.

Straks moeten politici hun fiat geven om vanaf 18 mei over te schakelen op fase 2 van het Belgische exitplan. Virologen hebben alvast hun zegen gegeven en vinden dat de statistieken het toelaten om een stap dichter naar het nieuwe normaal te zetten.

Over één ding is men zo goed als zeker: de kappers zullen weer opengaan, mits de nodige veiligheidsvoorwaarden. Musea, dierentuinen en pretparken maken ook een kans. Moeilijker ligt het voor openbare markten en sportcompetities. Verwacht wordt dat men met een Belgisch compromis zal komen. Ook de tweedeverblijvers liggen als een hete aardappel op het bord van Wilmès. De kans dat er nieuws is voor de horeca, is klein. Meer dan de mogelijke datum van 8 juni, zit er wellicht niet in.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More