Wat verbergt men bij de grote Coronastudie?

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Er heerst bij de Grote Corona-Studie een gebrek aan transparantie. Wat op zichzelf een nuttig initiatief is, wekt zo de indruk een combinatie tussen wetenschappelijk onderzoek en framing-tool te zijn.

Gisteren konden we de 32e editie van de Grote Corona-studie invullen. Dat is een initiatief van de Universiteit Antwerpen (UA), in samenwerking met verschillende andere universiteiten. Elke twee weken nemen er tienduizenden mensen aan deel, die hun visie op, en gevoelens bij, de Covid-pandemie geven.
De studie verschafte ons doorheen de crisis al heel wat interessante cijfers en inzichten. Die de media gretig overnamen, en tot vervelens toe bediscussieerden.

Naar aanleiding van het feit dat de studie volgende week haar eerste verjaardag viert, dachten wij de resultaten en evoluties eens zelf te gaan uitspitten. Misschien waren er wel cijfers of evoluties waar men in de media niét over had gesproken. Tot onze grote verrassing bleek echter dat de onderzoeksresultaten helemaal niet publiek zijn.

Bescherm je collega’s 

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More