Wat krijg je als je Snake en Tetris combineert? Snetris!

Op ruim 400 miljoen telefoons stond ooit het spel Snake. Dit zorgde voor jarenlang speelplezier. Voor Nokia is Snake het meest succesvolle spel dat ze ooit hebben uitgegeven.

Het concept van Snake is al veel ouder dan de Nokia-versie en het eerste concept, dat in 1976  verscheen, heette Blockade. Daarna groeide de aandacht door een versie op een rekenmachine van Texas Instruments. Omdat er geen officiële eigenaar van het spel was, verscheen het wel vaker en op verschillende consoles, pas in 1997 op de Nokia 6110 en iets later op de 3110.

Een spel dat even verslavend was  maar dan op de GameBoy, was ongetwijfeld Tetris. Het is de grootvader van spelletjes zoals Candy Crush Saga.

De Portugese game-ontwikkelaar Felipe kwam nu op het briljante idee om beide spelletjes te transformeren tot één spel, getiteld Snetris. Hij toonde alvast hoe het spel in elkaar zou zitten op zijn Twitter-account. De reacties waren zo overweldigend positief, dat hij beloofde om er een volledig speelbare versie van te maken. 

Laten we hopen dat hij de nodige patenten heeft aangevraagd.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More