Wat klopt er niet aan deze beestachtige klassieker? (fotospecial)

Een beetje een vreemde eend in de AC Cobra-bijt.

In de jaren zestig had ene Carroll Shelby een droom: een auto in elkaar knutselen die op het circuit Ferrari’s in het stof deed bijten. Daar sloeg hij met de AC Cobra 427 nog in ook. Een 7-liter grote V8 met bijna 500pk in een vederlichte koets en klaar.

Er werden niet zo veel exemplaren gebouwd en wie er tegenwoordig eentje wil, die moet al heel diep in zijn buidel tasten. Een miljoen – euro’s welteverstaan, geen roepie’s – is geen eigenaardigheid voor een gaaf exemplaar. Maar precies omdat ze zo onbereikbaar zijn, werden er ook heel wat replica’s gebouwd van deze iconische auto.

Sommigen van die replica’s lijken heel erg op het origineel, anderen wat minder. Dit exemplaar dat nu bij onze noorderburen te koop staat, is wel heel erg… anders.

Bij de kenners onder u was het misschien al opgevallen: de lijnen van deze ‘Cobra’ lijken wel heel erg op die van een BMW Z3. Dat is het eigenlijk ook: een Z3 uit 1998 met een bodykit. Onder de lange motorkap geen 3-liter zes-in-lijn – het strafste blok dat toen in de Z3 roadster te krijgen was – maar wel een 1.9.

Nu was die 1.9-zestienklepper destijds geen misselijk blok. Het levert 140pk en vanaf 4.000 toeren per minuut geeft het een ferme stamp onder de kont. Ook het metalig geluid dat daarmee samengaat is niet mis. Maar misschien toch niet helemaal passend bij het imposante uiterlijk van een Cobra.

Dit exemplaar staat thans te koop bij onze noorderburen. In Tynaarlo om precies te zijn. De prijs bedraagt met 15.999 euro ook wel een stuk minder dan wat er gevraagd wordt voor een ‘echtere’ replica met een V8 in het vooronder.

1

Image 1 of 8

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More