Wat is er zo bijzonder aan deze handleiding dat ze 8 miljoen euro waard is?

Je vind het al frustrerend om een Ikea-handleiding stap voor stap te volgen terwijl de vrouw des huizes al zuchtend toekijkt? 

Wel, het kan nog erger. Namelijk instructies opvolgen terwijl je 400.000 km verwijderd bent van de aarde. Want op 20 juli 1969 moest alles tot op de letter gevolgd worden om als eerste mens ooit een voet op de maan te zetten. Zo was er de inspectie van de maanmodule, met aan boord Buzz Aldrin en Nei Armstrong, kort nadat deze zich had losgemaakt van de commandomodule. Voor de ontkoppeling waren Aldrin en Armstrong al ruim twee uur bezig met de laatste checks van de systemen van de lander. Maar ook op de maan zelf moesten alle procedures nauw gevolgd worden.

Alles werd genoteerd in The Timeline Book, dit is de handleiding die samen met de bemanning de ruimte werd ingeschoten en het enige stukje papier ooit, waarop notities zijn gemaakt op een ander hemellichaam dan de aarde

Het boekje werd meegenomen door Aldrin en Armstrong tijdens hun wandeling op de maan. Het bevat 150 bladzijden en de vinkjes zijn indertijd op de maan zelf aangebracht. Er zijn zelfs sporen van maanstof op teruggevonden. Een uniek object dus.

Dat dachten ze ook bij ’s werelds grootste veilinghuis Christie’s, want daar wordt verwacht dat deze ruimtehandleiding een astronomisch bedrag van maar liefst acht miljoen euro gaat opleveren. Je zou voor minder sterretjes zien.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More