Wat is er aan de hand met advocaat Bert Vanmechelen?

Te laat komen opdagen op assisenproces na een nachtje boemelen?

Advocaat Bert Vanmechelen, bekend als de boksende strafpleiter uit ‘Justice for All’, heeft enkele uren in een cel mogen doorbrengen, omdat hij na het ingaan van de avondklok dronken achter het stuur kroop.

De versies van politie en advocaat lopen uiteen. Volgens de politie kroop Vanmechelen weer achter het stuur nadat hij eerder – rond 1u20 – zwalpend over de Antwerpse Rijnkaai reed en positief had geblazen. De politie had hem met een anonieme patrouille in de gaten gehouden “omdat de man weinig aanstalten maakte om zich huiswaarts te begeven.”

Vanmechelen wordt dus nog een keer staande gehouden, parkeert zijn auto en rijdt daarbij een geparkeerde auto aan. De politiepatrouille neemt contact met het Antwerpse parket. De magistraat van dienst laat het rijbewijs van Vanmechelen voor vijftien dagen intrekken. Hij wordt verplicht zijn auto te laten staan.

Vanmechelen heeft een ander verhaal. Volgens de strafpleiter wilde hij zijn auto enkel een straat verder zetten, tot bij zijn hotel en heeft hij geen geparkeerde auto geraakt.

Woensdagmorgen werd Vanmechelen dan weer vrijgelaten. Hij verscheen met enkele uren vertraging op het hof van assisen.

Vanmechelen staat bekend voor zijn non conformistische stijl van pleiten en is niet om een straffe uitspraak verlegen. Maar we vermoeden dat hij het met de voorzitter van assisen niet over de avond daarvoor heeft gehad.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More