Wat blijft er nog over nadat Parijs-Roubaix is geschrapt?

Een roemloos einde van een vervloekt wielerseizoen.

 

Dwars door Vlaanderen, weg. De Amstelgoldrace, weg. E3 Harelbeke, weg. Parijs-Roubaix, geschrapt. Na een succesvolle Ronde van Frankrijk durven de Fransen het toch niet aan om de kasseiklassieker Parijs-Roubaix van start te laten gaan.

Waar wordt er dit najaar dan nog gereden?

 

Gent-Wevelgem heeft net op tijd beslist om geen lus in Frankrijk te maken en zal zondag gereden worden. Het belooft een harde editie te worden, het KMI voorspelt harde wind en regenbuien. Er wordt geen publiek toegestaan in de cruciale zones. De start zal in de schaduw van de Menenpoort worden gegeven. Kasseizones en hellingen zijn verboden gebied voor supporters, de aankomstplaats op de Vanackerestraat in Wevelgem ook.

Parijs – Tours van 11 oktober gaat tot nader order nog door. Het gebied heeft niet de donkerrode coronakleur van Roubaix. Start- en finishzone zijn voorlopig publiekelijk toegankelijk. Supporters moeten twee meter afstand houden, mondkapje en handgel zijn verplicht.

De Scheldprijs van 14 oktober heeft last-minute het parcours veranderd. Koersen in Nederland bleek niet toegestaan. De koers zal daarom starten in Schoten en aankomen in Schoten. Er worden slechts 400 toeschouwers toegestaan in de start- en aankomstzone, langsheen het parcours zijn er geen beperkingen, mits de gekende beschermende maatregelen.

De Ronde van Vlaanderen van 18 oktober, de klassieker der klassiekers zal ondanks de nieuwe federale maatregelen doorgaan. De organisator roept alle supporters op om thuis te blijven om alzo de Ronde te redden. Wie naar het parcours van de Ronde van Vlaanderen trekt, krijgt onherroepelijk een boete. De politie zal effectief patrouilleren op de hellingen. De start zal niet op de Antwerpse Grote Markt zijn, maar op het Steenplein. Alleen wie langs het parcours woont mag – met mondmasker – vanop de oprit of van in de tuin kijken.

De Driedaagse Brugge-De Panne van 20-21 oktober gaat (voorlopig) nog door. Op 20 oktober de vrouwen, op 21 oktober de mannen. Door het wegvallen van Parijs-Roubaix zou de Driedaagse Brugge-De Panne wel eens de afsluiter van het vervloekte wielerjaar 2020 kunnen zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More