Wat als Amsterdam in de bergen lag… (video)

“Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy.”

“Weet je waarom Nederland zo vlak is? Omdat de protestanten er bergen hebben verzet.”

Een braaf Hollandersmopje, maar geen vlakker land dan Nederland. Stiekem dromen ze er wel van. Gelijk tienermeisjes van grote boobies. Kunstenaar, grafisch vormgever en muzikant Hessel Stuut heeft zijn fantasie de vrije loop gelaten in ‘Amsterdam Mountains’, en komt met een filmpje waarin Amsterdam te midden van bergen ligt.

“Als kind keek ik graag uit het raam en fantaseerde ik dat de wolken bergen waren. Ik stelde me dan voor dat Nederland een land als Noorwegen of Oostenrijk was”, zegt Stuut in ‘Het Parool’. “Ik wilde al langer een filmpje maken van Amsterdam als stad in de bergen en ben er deze zomer, na de eerste lockdown, mee begonnen. Doordat er nauwelijks luchtverkeer was, had je vaak een strakblauwe lucht. Die gebruikte ik als green of beter blue screen; het is in wezen dezelfde techniek als die ze gebruiken in Hollywoodfilms om dingen te creëren die er niet echt zijn.”

Naar verluidt zou menig klant van Amsterdams coffeeshops de bergen al eerder hebben gezien.

Leuk filmpje, dat wel.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More