Wanneer een Container Cup met intellectuele inspanningen?

Ik weet dat ik geen vrienden ga bijmaken als ik stel dat ik de Container Cup domme tv vind. Liefhebbers van het programma gaan terecht stellen dat ik niet van sport houd en dat ik tijdens de loopwedstrijden op school altijd laatste was (dat klopt niet: Peter Y. was laatste, ik voorlaatste) en dat ik altijd als laatste gekozen werd bij het samenstellen van ploegen (dat klopt wel).

Voor de mensen die het programma niet kennen. De disciplines in de Container Cup zijn: 1500 m lopen, monkey bars, golfen, 1000 m roeien, schieten, bench press, 3000 m fietsen. Het boeit me niet. Kunnen we geen Container Cup maken met intellectuele uitdagingen?

Voor de critici: we leven in een maatschappij waarin intellectuele activiteiten meer toegevoegde waarde leveren dan activiteiten van holbewoners. In een primitieve maatschappij moet je de speer goed en ver kunnen gooien. In een kennismaatschappij daarentegen is het zinvoller een betere speer te ontwerpen of nog beter een efficiënter alternatief. Daarom is het tijd dat de nerds in opstand kopen.

Wat kunnen de disciplines zijn van een dergelijke intellectuele Container Cup? Een partijtje schaken, een vertaling maken, een wiskundig vraagstuk kraken, enkele kennisvragen. Ik noem maar wat. Zolang het maar intellectuele uitdagingen zijn in plaats van fysieke krachtpatserij.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More