Walter ‘Pico’ Michiels maakt het weer te bont

“Bijna vuurkestook.”

Walter ‘Pico Coppens’ Michiels (57) is zondagmiddag opgepakt door de politie voor brandstichting. In de Verbrandenbos (what’s in a name) had zo’n 20 vierkante meter vegetatie vuur gevat. De brandweer had een oproep gekregen over een bosbrand op de grens tussen Holsbeek en Kessel-Lo. De spuitgasten konden een inferno à la Brecht voorkomen.

De politie ging op zoek naar de brandstichter en en kwam al snel bij buurman ‘Pico’ terecht. Hij mocht mee voor verhoor. Volgens getuigen deed Michiels er nog alles aan om de vlammen op eigen kracht te doven. Of hij daadwerkelijk het brandje heeft gesticht is niet duidelijk. Maar ‘geen rook zonder vuur ‘, zeg maar.

Bij de politie en het parket zijn ze de fratsen van ‘Pico’ al een tijdje beu. Op 6 mei kent Michiels de uitspraak van zijn proces omtrent een opeenstapeling van fratsen die hem ten laste worden gelegd. Michiels gaat voor vrijspraak over hele lijn, het openbaar ministerie vraagt effectieve celstraf van 15 maanden. Hij kan de feiten moeilijk ontkennen, om ze bij na allemaal gefilmd zijn. Internering is volgens het parket onmogelijk omdat hij niet meewerkt.

Het minste wat je kan zeggen is dat Walter de dag kleurt. Is het je trouwens al opgevallen dat Pico door de jaren heen steeds meer op Kwak is gaan lijken van Kwak en Boemel (Jommeke)?

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More