Walgelijk: voyeur hackt babyfoon en houdt borstvoedende mama in het oog

Handig, die babyfoons met display en wifiverbinding. Behalve als er wildvreemde mensen meekijken. Precies wat een Amerikaanse mama onlangs meemaakte.

Jamie Summitt kocht een babyfoon met videofunctie om haar enkele maanden jonge baby Noah te monitoren vanop afstand. Via wifiverbinding krijgt ze dan op haar app op haar smartphone een 360°-beeld van de kamer waarin haar zoontje ligt te slapen.

Enkele weken geleden merkte ze echter dat de camera plots vanzelf draaide naar het bed waar Jamie haar zoontje meermaals per dag borstvoeding geeft. Ze ging er toen vanuit dat het wellicht haar man Kevin was die vanop afstand meekeek. ‘s Avonds zat het gezin aan tafel en plots zag Jamie op haar app dat de camera weer vanzelf naar het bed richtte, om vervolgens weer de wieg met Noah te viseren. Noch Jamie, noch Kevin – de enige mensen die het paswoord kenden – bediende de camera. Op dat moment waren Jamie en Kevin zeker: iemand heeft hun babyfoon gehackt en kijkt en luistert al een tijdje mee via de ingebouwde camera. Ook op de intieme momenten waarop Jamie haar zoontje borstvoeding gaf.

Jamie en Kevin schakelden het toestel meteen uit, en even later merkten ze dat ze allebei niet meer konden inloggen, wat hun vermoeden dat er een hacker aan het werk was bevestigde. Ze probeerden het bedrijf Fredi te contacteren, maar tevergeefs. Zelfs een review schrijven op Amazon lukte niet meer. Ze contacteerden de politie, maar die kon weinig doen.

Dus besloot Jamie het verhaal op Facebook te vertellen om zoveel mogelijk mensen te waarschuwen voor de mogelijke, walgelijke gevolgen van babyfoons die gebruik maken van een internetverbinding. Jamie heeft babyfoons in het algemeen afgezworen. Ze maakt nu nog enkel gebruik van de klassieke manier: de deur op een kier laten staan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More