Wacht Groen op een homeopathisch middel tegen corona?

Er werd opgelijst hoe het zit met de vaccinatiebereidwilligheid per electoraat, en daar is toch wel iets opvallends aan.

President viroloog Marc Van Ranst heeft het al verschillende keren gezegd: zij die tegen de coronamaatregelen en het vaccin zijn, zijn extreemrechtse racisten. En als Marc Van Ranst iets zegt, dan is dat waar. Als je het niet met hem eens bent, word je immers geblokkeerd op zijn Twitter.

Er werd, na een rondvraag, een statistiek opgemaakt over de vaccinatiebereidheid per electoraat. En dat bevestigt mogelijks gedeeltelijk Marc Van Ransts wijze woorden.

Bij de matekes-partij Vooruit is de vaccinatiebereidheid het grootst, met maar liefst 94 procent. De CD&V, matekes van de matekes, volgt met 89 procent.

Ook bij de Open Vld is de bereidheid met 88 procent groot. Dat valt te verklaren. Da’s immers de partij van de middenstand, en van zodra er groepsimmuniteit is kunnen zelfstandigen hun zaken hopelijk opnieuw openen zonder allerlei idiote regels.

De N-VA volgt kort met 87 procent. Desondanks dit niet bepaald Van Ransts favoriete politieke partij is, is de vaccinatiebereidheid er toch behoorlijk hoog. Eerder kwam in het nieuws dat de vaccinatiebereidheid in Wallonië een pak lager is dan in Vlaanderen. Misschien willen ze bij N-VA bewijzen dat ze flinker zijn dan die stoute walen?

De volgende op de lijst is PVDA, met amper 80 procent. Wellicht dat dit percentage zal stijgen van zodra het Chinese Sinovac bij ons mag geprikt worden: dat zit immers in de pijplijn.

Helemaal onderaan vinden we – totaal volgens de verwachtingen van Van Ranst wellicht – Vlaams Belang met amper 72 procent. Extreemrechtselingen zijn dus inderdaad antivaxers.

Voorlaatst staat Groen met 73 procent, en daar vinden we niet zo meteen een verklaring voor. In groene rangen zijn immers geen extreem-rechtse mensen te bekennen. Misschien dat zij willen wachten op een biologische, of homeopatische variant van het vaccin?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More