Waarzegster doet voorspelling over winnares Slimste Mens

Om te weten wie de Slimste Mens wint, moeten we nog even geduld hebben, maar aangezien geduld niet echt mijn sterkste eigenschap is, ben ik vandaag even gaan aanbellen bij de beste waarzegster van het land.

Dat gebeurde uiteraard binnen de stringente normen van de coronawetgeving en aangezien minister Verlinden niets vertelt over waarzeggerij, is er juridisch ook geen probleem. Er cirkelde wel permanent een drone boven haar huis, maar dat had meer te maken met een boef die een tijdje geleden vrijkwam uit de gevangenis en die op die manier in de gaten werd gehouden.

“Ik kan je een aantal zaken vertellen over de coronacrisis”, zei de vrouw toen ze terug opkeek van haar glazen bol die eerst ontsmet was met een alcoholgel van 95 graden. Ik zei haar dat dit niet nodig was. We worden immers bestuurd door echte professionals zoals Frank Vandenbroucke die alle coronavirussen in goede banen leidt.

De waarzegster zag ook nog eens de winnende aandelen voor 2021. Ze zag een aandeel dat volgend jaar zou verdriedubbelen in waarde. “Ook dat interesseert me niet”, vertelde ik snel. “De overheid deelt op dit moment toch gratis geld uit aan iedereen. Bovendien kan je makkelijker en sneller rijk worden door gewoon veel geld te lenen.”

Met tegenzin keek de vrouw opnieuw in haar glazen bol. “Je wil dus weten wie de Slimste Mens wint?” Ik antwoordde bevestigend. “De editie van 2020, 2021 of 2022?” Dat was een verrassende vraag. “Doe maar de editie van dit jaar’, repliceerde ik.

“Ik zie een vrouw. Een slimme vrouw, die iets in de media doet.” Daar had ik niet echt iets aan. Zowel Ella, Delphine, Catherine en Liesbeth doen iets in de media. Iedereen doet vandaag iets in de media.

Ik vroeg de waarzegster om toch iets exacter te zijn in haar voorspelling van de winnares van de Slimste Mens van 2020. “Ik moet je teleurstellen. Het beeld wordt een beetje wazig. Het is alsof duistere krachten van Vier verhinderen dat ik de waarheid vind.” Het deed me denken aan de coronacrisis en de oorsprong van dat nieuw coronavirus.

“Doe toch nog een poging”, smeekte ik haar. Uiteindelijk zou ik de vrouw een mooie som betalen voor die waardevolle informatie. Ik zag haar vervolgens met een alhaast bovenaardse inspanning in haar bol turen. “Ik zie toch een glimp van de winnares. Het is niet echt een glimp, maar eerder een stukje informatie dat ik doorkrijg.”

“Dat is ook goed”, zei ik een beetje ongerust, gespannen en verwachtingsvol tegelijk.

“De winnares van dit jaar is een vrouw… zonder kinderen.” De waarzegster vroeg me of ik daar iets aan had. Dat ze dat zelf niet wist.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More