Waarschuwing: probleem met de trajectcontroles opgelost

Big Brother gaat overuren draaien op Vlaamse wegen.

Van de 298 trajectcontroles die Vlaanderen de laatste jaren heeft geplaatst, zijn er maar 86 die werken. Het probleem kan je omschrijven als ‘Belgisch’: het ene (Vlaamse) data-systeem is niet in staat om met het andere (federale) data-systeem te werken. Dat zou nu opgelost zijn.

“Een aantal resterende hindernissen zijn genomen en de federale politie heeft de functionaliteit voor trajectcontroles op het AMS-systeem geactiveerd. Op die manier kunnen de regionaal bevoegde Gewestelijke Verwerkingscentra de verkeersovertredingen automatisch verwerken en omzetten in pv’s”, lezen we in ‘Het Laatste Nieuws’.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters noemt zichzelf dan ook een “tevreden vrouw”. Of die tevredenheid ook overslaat naar de automobilist, zal van zijn/haar zware voet afhangen. Niet alleen de bestaande trajectcontroles zullen worden geactiveerd, er komen dit jaar ook nog eens 19 nieuwe trajectcontroles bij.

“Bij de uitvoering van plannen om verkeersslachtoffers te vermijden zullen we in 2021 een versnelling hoger schakelen”, aldus nog Peeters.

Hihi, minister-humor. Een versnelling ‘hoger’ !

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More