Waarom ziet deze enorme keverlarve er zo smakelijk uit? (video)

De Herculeskever mag dan niet voorkomen in onze lijst van top tien dodelijkste insecten,het neemt niet weg dat het een zeer indrukwekkend beestje is.

De herculeskever is een van de grootste keversoorten ter wereld, hij kan meer dan 15 centimeter lang worden. Het insect is ook ontzettend sterk: hij kan tot wel 850 keer zijn eigen gewicht dragen. De kever is daarmee het op één na sterkste levende wezen ter wereld. Alleen de de Onthophagus taurus, een andere keversoort, is sterker en kan tot 1.141 keer zijn eigen gewicht dragen.

Niet meteen een insect waarvan je de larve smakelijk in je mond zou proppen, tenzij je moeilijkheden hebt om de letter r uit te spreken uiteraard. En toch zouden we eens willen proeven van onderstaande pasgeborene herculeskeverlarve… of zeggen we beter pas gebakken larve?

Want laat je niet misleiden, onderstaande creatie is wel degelijk een lekkere taart. Het is een creatie van Katherine Dey van Deviant Desserts. De smakelijke larve bestaat uit aardbeien, citroen en vanille botercrème.  De pootjes zijn in werkelijkheid aluminium folie, ingesmeerd met fondant.

Geen taart waarmee je meteen Bake Off Vlaanderen zal mee winnen, maar wel de harten van entomologen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More