“Waarom zegt media niet dat de pandemie allang voorbij is?” (video)

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Volgens ex-Pfizer vice-president Mike Yeadon is de corona-pandemie al lang voorbij, en worden er ons vooral veel blazen wijsgemaakt. Een huisdokter verklapt ons hoe het komt dat de cijfers toch nog hoog blijven.

In onderstaande video legt de dokter uit hoe de mensheid ooit op het idee kwam om mensen te gaan vaccineren. Daarmee houdt hij geen pleidooi voor het coronavaccin, maar legt hij wel uit hoe het komt dat volgens hem heel wat mensen al van nature immuun zijn voor COVID-19. Als je daar de mensen bij telt die reeds corona kregen en daardoor immuun zijn, kan hij maar tot één beslissing komen: “De pandemie is allang voorbij, er is groepsimmuniteit. Waarom zegt de media dat niet?”

We horen af en toe toch in het nieuws dat mensen voor de tweede keer besmet geraken, en dat immuniteit tegen het virus maar tijdelijk is? Ook daar heeft Yeadon een uitleg voor. “Wereldwijd werden inmiddels miljoenen mensen besmet met COVID-19. Daarvan werden een tiental twee keer besmet. Dat zijn uitzonderingen, mensen wiens immuunsysteem niet optimaal werkt.” Straffer nog: hij sluit niet uit dat, wie corona kreeg, levenslang immuun zal zijn tegen het virus.

Ook voor het feit dat sommige landen zwaarder getroffen werden door het coronavirus dan anderen, heeft de professor een plausibele verklaring.

Dat de pandemie voorbij is, we zouden dat graag willen geloven. Maar de winkels zijn nog maar net terug open, of het is alweer slecht-slechter-slechtst nieuws. De cijfers dalen niet verder. Integendeel: het lijkt erop dat ze weer gaan stijgen. Volgens Marc Van Ranst omdat de Belgen stoute mensen zijn.

We vroegen even aan onze huisdokter, die tevoren verklaarde dat sommige ‘topdokters’ eigenlijk ‘flopdokters’ zijn, wat hij daarvan vindt.

Abonnees kunnen lezen hoe de cijfers volgens de dokter – al dan niet opzettelijk – hoog gehouden worden.

“Ik heb al dagenlang geen coronazieke meer in mijn praktijk gehad”, zo vertelt hij. “Er zijn momenteel trouwens ook opvallend weinig mensen met seizoensgriep. Zelfs verkoudheden zijn er weinig voor de tijd van het jaar.”

Waarom de cijfers er dan niet op verbeteren? “Omdat de manier van testen werd veranderd. Ik begrijp de opzet niet, maar mensen die een tijdje geleden positief testten zonder symptomen, die worden nu opnieuw getest. Natuurlijk dat die nog steeds positief testen! Die mensen hebben het coronavirus binnengekregen, en hun immuunsysteem heeft dat virus verslagen, zonder dat ze daar iets van gemerkt hebben. Maar in hun slijmvliezen zitten nu wel dode virusdeeltjes, die door de PCR-tests opgepikt worden – en waardoor ze nu nog steeds positief testen. Veel van die mensen zouden zelfs na een jaar nog positief kunnen testen.”

Maar iemand die positief test maar geen symptomen heeft, die komt toch niet in het ziekenhuis terecht? “Nee, maar wij krijgen bepaalde richtlijnen, over wanneer het beter is dat we een coronapatiënt via de spoed laten opnemen in het ziekenhuis. Maar die richtlijnen worden steeds bijgesteld. Aan het begin van de pandemie moest iemand al zwaar ziek zijn – of een risicopatiënt zijn – om opgenomen te worden in het ziekenhuis. Maar nu wordt ons aangeraden om ook iemand met vrij milde symptomen op te laten nemen.”

“Ik wil hiermee de dingen niet minimaliseren. Iedere coronadode is een coronadode te veel. Maar mocht men nu dezelfde maatstaven toepassen dan aan het begin van de pandemie, dan zou men allicht cijfermatig inderdaad kunnen besluiten dat de pandemie voorbij is.”

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More