Waarom wij niet geloven dat Alexander De Croo populairste politieker is (foto’s)

Cijfers zijn er om misbruikt te worden.

We zijn het land van de statistieken. Het cijfer regeert hier boven het gezond verstand, we meten om te weten. Maar wat weten dan wel? Het is dwaas te denken dat cijfers niet liegen.

Eind vorige week kregen we de cijfers van de ‘Grote Peiling’ van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir. En daar lezen we het volgende : “Premier Alexander De Croo (Open Vld) mag zich (opnieuw) tot populairste politicus van Vlaanderen kronen. 63% van de ondervraagden wil De Croo de komende maanden een belangrijke rol zien spelen. Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) staat op plaats 2 in Vlaanderen, samen met N-VA-voorzitter Bart De Wever.”

Maar daar hebben wij zo onze twijfels bij. En dus gingen ook wij aan het cijferen. Een snelle blik op Facebook leert ons dat Alexander De Croo door 41.277 ‘leuk’ gevonden wordt, Tom van grieken wordt door 508.861 mensen gesmaakt, Bart De Wever door 233.501 mensen, Frank Vandenbroucke door 12.016 maatjes. Vandenbroucke telt helaas niet mee in de vergelijking, want de man is niet echt een politieker, hij stond op geen enkele kieslijst. Hetzelfde geldt voor ‘ambtenaar’ Cathy Berx, maar haar populariteit kunnen we niet meten, omdat ze geen profiel heeft op Facebook.

Dat De Croo in de bevraging van HLN hoog scoorde, is ongetwijfeld waar, maar om het in je krant te omschrijven als “als de Vlamingen één politicus moeten aanduiden door wie ze zich het best vertegenwoordigd voelen, dan blijft De Croo op 1 staan”, is volgens wel heel kort door de bocht.

1

Image 1 of 4

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More