Waarom volgde Russische zender Brusselse politie?

Een lockdownfeest in Anderlecht met meer dan dertig personen is vrijdagavond stilgelegd door de politie. De twee agentes die ter plaatse gingen na een melding over geluidsoverlast stonden machteloos tegenover de aanwezige mannen in de kelder. 

De beelden vind je hier.

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter deelde de beelden vervolgens op Twitter. De ploeg van Russia-24 – een zender gefinancierd door het Kremlin – vergezelde vrijdag volgens DPG twee agentes op Covid-patrouille naar de Herzieninglaan in de Anderlechtse wijk Kuregem. Eens ter plaatse stelden de politievrouwen tot hun ontsteltenis vast dat een dertigtal mannen zich in de kelderruimte ophield. In afwachting van versterking probeerden de agentes eerst nog de trap af te sluiten.

De bewuste reportage is een onderdeel van de uitzending door Russia-24. De zender is een deel van VGTRK (All-Russia State Television and Radio Broadcasting Company) en heette Vesti tot 1 januari 2010.

De vraag die zich stelt is hoe het komt dat een Russische zender twee Brusselse politieagentes volgt. Het is geen geheim dat Rusland er belang bij heeft om dergelijke incidenten uit te buiten voor eigen propaganda.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More