Waarom ‘tScheldt de grootste vuilbak van het internet is

Gert Van Mol en de zijnen kunnen nog sneller verzinsels maken dan Annelies Verlinden nieuwe ministeriële besluiten.

‘tScheldt beweert een satirische website te zijn. Satire is een kunstvorm waarbij op humoristische wijze kritiek op de maatschappij of personen wordt gegeven.

Gert Van Mol, de man achter ‘tScheldt, is echter een rancuneuze gek. Het is dan ook niet toevallig dat, na een aanvaring met Egbert Lachaert (als advocaat) diezelfde Lachaert (als politieker) op ‘tScheldt door de mangel moest. Dat zijn woordvoerster, Zelfa Madhloum, er mee moest aan geloven, zal het vleugje satire in het hele verhaal geweest zijn. Zelf zag Madhloum er de humor niet van in: zij kreeg, na de lasterlijke leugens over haar op ‘tScheldt, de ene doodsbedreiging na de andere naar haar hoofd geslingerd.

Terwijl Gert Van Mol onder pseudoniemen als ‘De Ziel’ en ‘Faustus’ Open Vld poogde te torpederen, deed diezelfde Gert Van Mol – doch dit keer als de zakenman van Groep G – Open Vld een commercieel voorstel voor een nieuwe partijnaam. Hij ving echter bot. En dus moest er nog meer wraak genomen worden.

Dat alles leidde uiteindelijk tot huiszoekingen bij ‘tScheldt. De aanklacht? Belaging en aanzetten tot haat. Gert Van Mol werd een dagje van zijn vrijheid beroofd, maar die beweerde natuurlijk van niks te weten. ‘tScheldt staat toevallig op zijn server, da’s alles.

Zelf pakte ‘tScheldt ook uit met het nieuws, door zich vooral in de slachtofferrol te wentelen. Zaterdag trokken ze nog een extra blik verzinsels open, door hun site enkele ogenblikken offline te halen en daarna terug te keren met het nieuws dat het parket hen offline gehaald had. Maar – rebellen als ze zijn – hebben ze de site weer online gezet door gebruik van een server ‘in een ver land waar ze nog nooit geweest zijn’. ‘Zie je wel? De waarheid mag niet geweten zijn, de overheid haalt ons zomaar offline, maar wij zijn straffer’, klinkt het samengevat. Zelfs sommige journalisten van mainstream-media krijgen een heel klein beetje medelijden met Gert, door het vele onrecht dat hem wordt aangedaan.

Nu zijn er drie dingen. Ten eerste – voor wie het nog niet wist – zijn de meeste zaken op ‘tScheldt verzonnen.

Ten tweede: uit navraag blijkt, dat het parket helemaal geen opdracht heeft gegeven ‘tScheldt offline te halen. Dus wie heeft ‘tScheldt offline gehaald? Het antwoord: zijzelf. Kijk maar bij ‘ten derde’.

Ten derde: wij kennen mensen die nog straffer zijn met servers en zo dan Gert Van Mol. We vroegen of het mogelijk is zomaar weer online te gaan via een buitenlandse server, nadat je – met tussenkomst van het gerecht – offline werd gehaald. “Als je een website offline haalt, wil dat niet zeggen dat die weg is”, klinkt het bij onze expert. “Dus een offline site via een andere server in het buitenland weer online zetten, kan inderdaad heel snel. Of toch als je verwacht dat het kan gebeuren, en dat je er al op voorbereid bent.”

Wanneer we melden dat het over ‘tScheldt gaat, klinkt het: “Ze hebben wel een ‘systeem’ vòòr hun site gezet, waardoor het moeilijk te controleren valt voor een buitenstaander.” Enkele minuten later: “De site van tScheldt is zo goed als zeker niet geswitched van server sinds juni 2020 en staat nog steeds op …” (we krijgen een nummer van een server, maar da’s Chinees voor ons)

Samengevat: Gert Van Mol zet een aanval op ‘tScheldt in scène, om – op anonieme wijze weliswaar, zo doen lafaards dat – nog harder van leer te trekken tegen zij die middels leugens al een keertje afgemaakt werden. Bijzonder doorzichtig, maar blijkbaar trappen toch heel wat ‘fans’ daar in.

Maar Gertje is in form, en steekt nòg een tandje bij. ‘Medewerker nog niet uit cel of drie rijke blanke sjoemelaars eisen nu ook verwijdering van artikelen op ‘tScheldt’, titelen de belhamels. Toevallig zijn die drie ‘sjoemelaars’ alle drie mensen die in het verleden tegen Van Mols teergevoelige karretje reden, en uiteraard gaat het alweer over artikels die vol verzinselen staan. En ‘t mooiste van allemaal: die drie heren weten helemaal niks van een vraag van verwijdering van artikels…

En daarmee moet ‘tScheldt zowat de grootste vuilbak van het internet zijn: de site is een opeenstapeling van leugens en verzinsels, verzonnen door een gevaarlijke, wraaklustige gek met een Napoleon-complex. En, in tegenstelling tot Gert Van Mol, verstoppen wij ons niet achter een pseudoniem om dat te zeggen…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More