Waarom Steve Jobs om de zes maanden een nieuwe auto moest hebben

We vertellen je niets nieuws als we zeggen dat Steve Jobs een excentriek en geniaal man was. Wie zijn biografie leest of de klaagzang van Lisa Brennan-Jobs, de dochter die Jobs een tijdje weigerde te erkennen, bekijkt, weet dat hij enkele rare kronkels in zijn hoofd had. Zo moest Jobs elke zes maande een nieuwe auto hebben.

Volgens de dochter wou hij zodra er een krasje op zijn auto zat een nieuwe hebben. De waarheid is toch een beetje gekker. Jobs had wel degelijk met zijn leasemaatschappij een regeling dat hij ieder half jaar een nieuwe auto zou krijgen. De echte reden van het verzoek was heel simpel: hij wilde rondrijden zonder nummerplaten. In Californië mag je de eerste zes maanden rondrijden zonder nummerplaten en dus ook zonder belasting te betalen. Jobs had dit ontdekt en had liever geen nummerplaat op zijn auto, dus moest hij gewoon zorgen dat hij steeds een nieuwe auto had. Hij heeft dus jarenlang zonder nummerplaat kunnen rondbollen. 

De overheid van Californië heeft de rare kronkel in hun wetgeving herbekeken en vanaf 1 januari 2019 moet iedere auto direct nummerplaten hebben.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More