Waarom rapporteert EudraVigilance mogelijke bijwerkingen van Pfizer-vaccin bij zuigelingen?

Comirnaty is een mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer dat voorkomt dat u ziek wordt door het coronavirus. Het is goedgekeurd voor gebruik in de hele Europese Unie.

Comirnaty of Tozinameran, eerder bekend als COVID-19 vaccine BNT162b2 van BioNTech/Pfizer, is een vaccin tegen ziekte door het nieuw coronavirus. Het is bestemd voor volwassenen en jongeren van 16 jaar en ouder en helpt het afweersysteem van uw lichaam om COVID-19 te voorkomen.

Comirnaty bestaat uit twee prikken. De tweede prik krijgt u drie weken na de eerste prik. Zeven dagen na de tweede prik bent u maximaal beschermd tegen het coronavirus. Er is minder kans dat u ziek wordt.

Volgens EudraVigilance zijn er tot vandaag 3 mogelijke bijwerkingen bij zuigelingen van 0 tot 1 maand. Er zijn 4 mogelijke bijwerkingen van het vaccin gerapporteerd bij peuters van 2 maand tot 2 jaar. Er zijn 4 mogelijke bijwerkingen bij personen van 3 tot 11 jaar en 9 mogelijke bijwerkingen na het toedienen van het vaccin bij jongeren van 12 tot 17 jaar. Dat is vreemd aangezien het vaccin maar vanaf 16 jaar gegeven mag worden. Bovendien wordt er vandaag niet gevaccineerd in deze leeftijdsgroep.

Het EudraVigilance-systeem laat de uitwisseling van ICSR’s (Individual Case Safety Reports) in E2B\XML-formaat toe tussen de betrokken organisaties en het EMA. Deze rapporten worden gevalideerd volgens voorafbepaalde richtlijnen (business rules).


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More