Waarom koken seriemoordenaars de hoofden van hun slachtoffers?

Gisteren was er op Canvas een minireeks over seriemoordenaar Dennis ‘Des’ Nilsen. Hij vermoordde van 1978 tot en met 1983 minstens 6 en wellicht 15 jongens en mannen, waarna hij hun lichamen een tijdje bewaarde voor seksuele doeleinden. Vervolgens werden de lichamen in stukken gesneden en verbrand.

Voor zes moorden en twee pogingen daartoe werd Nilsen in november 1983 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Daar werd later een whole life tariff-mechanisme aan verbonden, waardoor hij daadwerkelijk tot zijn dood opgesloten moest blijven. Nilsen overleed in 2018.

Nilsen werd geboren in 1945 in Aberdeenshire, Schotland. Volgens de man zelf – een extreem intelligente narcistische psychopaat – is hij zo geworden omdat hij zijn overleden grootvader als kind in een kist zag. Dat is natuurlijk onzin. Toen de moeder van Des hoorde dat hij die gruweldaden had uitgevoerd – hij sneed het hoofd af van de slachtoffers en stak het in een kookpot – kon ze niet geloven dat haar zoon een seriemoordenaar is.

De acteerprestaties zijn fenomenaal. 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More