Waarom het coronapaspoort nogal idioot is

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Om komende zomer veilig te reizen, werd het coronapaspoort in het leven geroepen. Maar eigenlijk is dat redelijk nutteloos.

Het coronapaspoort: er was een jaar geleden al sprake van, toen ‘complottheoristen’ de komst hiervan voorspelden. Factcheckers van over de hele wereld klopten serieuze overuren om het coronapaspoort naar het rijk der fabelen te schrijven, maar kijk: nu is het er toch.

Het coronapaspoort moet het deze zomer mogelijk maken om ‘vrij’ te reizen binnen de EU. Voor wie volledig gevaccineerd is, gaan twee weken na de laatste prik de grenzen open. Wie niet volledig gevaccineerd is, moet een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud kunnen voorleggen, of aantonen dat-ie al besmet geweest is en antilichamen heeft.

Die PCR-test is de idioot in het verhaal – behalve voor diegenen die centjes verdienen aan de tests dan. Dat kregen we niet toegefluisterd door Wim de Wappie of Andy de Antivaxer, maar kunnen we concluderen uit rapporten die gewoon op Sciensano staan.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More