Waarom gebruikt Egbert Lachaert (Open Vld) Twitter?

“Debat waard de komende weken.”

We begrijpen iets niet. Egbert Lachaert is de voorzitter van de partij die de premier heeft geleverd. We veronderstellen dat hij het nummer van De Croo in zijn gsm heeft staan, toch? Waarom moet dan telkens weer Twitter gebruikt worden om mededelingen te doen? Kan hij die vraag niet gewoon aan zijn premier stellen? Lachaert vraagt zich namelijk zich af of de avondklok vandaag nog efficiënt is als maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Elke vrijheidsbeperkende maatregel moet efficiënt, noodzakelijk, proportioneel en tijdelijk zijn. Politici en experts moeten de vraag stellen of dat vandaag nog wel het geval is voor de avondklok. Dat verdient een debat de komende weken”, schrijft hij op Twitter.

Oke, vraag maar.

In Vlaanderen geldt momenteel een avondklok tussen middernacht en 5 uur ‘s morgens, in Brussel en Wallonië is dat tussen 22 uur en 6 uur. Maar ligt daar eigenlijk iemand nog (letterlijk) wakker van ?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More