Waarom gebruikt de Nederlandse jeugd zoveel lachgas?

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Sinds 2019 is het gebruik van lachgas verboden in Nederland. Uit onderzoek bleek dat het roesmiddel veel gevaarlijker was dan initieel werd gedacht. Toch zit het goedje al enkele jaren fors in de lift. De Nederlandse jeugd is steeds meer verlekkerd op deze recreatieve drug, waardoor Nederland besliste om het  op de zwarte lijst van de Opiumwet te plaatsen. 

Maar dat weerhoudt deze jongeren er niet van op erop los te experimenteren. Dat leidt tot enkele opmerkelijke vaststellingen. Jongerenorganisatie TeamAlert stelde uit onderzoek vast dat jongeren het liefst lachgas gebruiken… in de auto. Dat lijkt een discutabele vaststelling, maar vanwege de vrijheid en privacy die een auto voorziet hebben ze daar meer ruimte en comfort dan elders. Ook thuisgebruik is minimaal volgens het onderzoek, net zoals het gebruik tijdens het uitgaan. Bij deze opties is er respectievelijk te weinig vrijheid of te weinig budget.  

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More