Waarom échte journalisten niet van 1 april houden

Het is opnieuw 1 april vandaag, de dag die ik verafschuw. Het is weer uitkijken naar de domme aprilvissen en de berichten die achteraf fout bleken te zijn. Zoals koning Filip die dit jaar al wil aftreden (in de Franse pers) of het nieuw coronavirus dat eind 2019 uit een Chinees lab is ontsnapt (in de Engelse pers).

Het probleem is dat ernstige journalisten alle dagen van het jaar al niets anders doen dan het kaf (fake news) van het koren (het echte nieuws) te scheiden. Booswichten en kwade tongen beweren dat sommige journalisten van kranten niets liever doen dan valse berichten te maken en dat het dus voor hen elke dag wel 1 april is.

Voor die hoernalisten is het vandaag dus eigenlijk – en opnieuw na een jaar – een dag waarop ze zich niet schuldig hoeven te voelen. Wat ze ook verzinnen: achteraf kunnen ze stellen dat het een aprilgrap was.

We zouden dus beter een dag vastleggen waarop MSM-journalisten (MSM staat voor mainstream media) enkel écht nieuws mogen brengen. Het zou een inspanning van hen vragen, maar dan heeft de burger toch op zijn minst 1 dag waarop hij zich niet steeds moet afvragen of het bericht wel juist is of niet. 

Vandaag is er maar 1 oplossing: alle echte journalisten moeten bij hun echte berichten schrijven dat het geen aprilvis is. Zoals bij dit artikel.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More