Waarom dook seksvideo van club Jonathan op in moordzaak Juan Mendez?

Op 8 december 1989 stelt procureur des konings Jean Deprêtre een Pro Justitia op in verband met een videocassette in de zaak-Mendez.

Juan ‘Tonio’ Mendez-Blaya werd begin 1986 vermoord. Mendez was Area Sales Manager bij FN voor Midden- en Zuid-Amerika. Mendez werd met zes hollow point kogels koelbloedig en zonder sporen vermoord. Mendez werd vier keer in het hoofd geschoten (achter het linkeroor en in het linkeroogkas) en twee maal in de borst.

Deprêtre stelt in het verslag dat hij contact opnam met onderzoeksrechter Luc Hennart die verantwoordelijk was voor het onderzoek naar de moord op Mendez. Hennart saboteerde het onderzoek door zijn weigering om het onderzoek naar de moord op Mendez samen te voegen met het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Bij dat laatste onderzoek werd ook gespeurd naar een seksvideo.

Uit het rapport van de procureur blijkt dat die cassette wel degelijk bestaat. Het gaat om een opname gemaakt in de club Le Jonathan, gelegen aan de Maurice Wilmottestraat 10 in Sint-Gillis. De firma kreeg in juni 1982 250.000 BEF kapitaal mee. In 1985 was de zaak al failliet. Op hetzelfde adres bestond in die periode ook een gelijkaardige vennootschap Jonathan. De Bende was actief in 1982,1983 (eerste golf) en 1985 (tweede golf).

Het volledige verslag van de procureur staat hier. De moord op Mendez werd nooit opgelost.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More