Waar zit Sekkaki?

Van Thailand naar Zuid-Amerika of gewoon in Diest?

Gangster Oualid Sekkaki (26) is al twee maanden op de vlucht. Op 19 december vorig jaar klom de ideale schoonzoon over een zes meter hoge muur van de gevangenis van Turnhout. Samen met drie andere gevangenen was hij er – dankzij een ‘dode hoek’ op de gevangeniskoer – in geslaagd om de benen te nemen. De drie meelopers werden dezelfde dag nog bij de kraag gevat, maar Sekkaki blijft tot op de dag van vandaag onvindbaar.

Op 20 januari haalde Oualid een grapje uit met de Vlaamse speurders en kwam er een aangetekende brief uit Thailand van hem aan bij de gevangenis van Turnhout. Hij stuurde de speurders een postkaart en zijn gevangenisbadge. Het gerecht heeft echter nooit geloofd dat de kerel daadwerkelijk in Thailand zit.

Sekkaki probeert de grap nu nog een keer over te doen. Er is een foto van hem opgedoken uit Zuid Amerika. Die zou de speurders ervan moeten overtuigen dat hij aan de andere kant van de oceaan zit. “Oaulid Sekkaki geniet van de zon in Zuid-Amerika”, aldus de foto op sociale media. Maar iedereen van Diest kan meteen zien dat het op het provinciedomein De Halve Maan is.

© RV

Beetje stuntelig en heel ongewoon voor een man die voor zijn familie van gangsters de eer van een ontsnappingskunstenaar hoog wil houden. Zijn broer Ashraf Sekkaki (36) haalde al 3 keer het nieuws met zijn ontsnappingen. Hij heeft onder andere de ontsnapping met een helikopter op de binnenkoer van de gevangenis van Brugge op zijn naam staan. Als Oualid het beter wil doen, zal hij met wat anders moeten afkomen dan een ongeloofwaardig kaartje uit Diest.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More