Waar is dat ‘coronafeestje’? Bij de Open Vld! (foto’s)

Was jij ook uitgenodigd?

Oud op nieuw 2020 – 2021 was zowat de saaiste oud op nieuw ooit. Wij mochten maximaal één knuffelcontact uitnodigen. Maar de regering deed nog een geste: wie een tuin had die rechtstreeks vanop de openbare weg toegankelijk was, die mocht maar liefst vier mensen uitnodigen. Maar slechts één daarvan mocht wel naar binnen, om pakweg het toilet te gebruiken. De feestvierders moesten ook nog eens voor middernacht – de avondklok – terug thuis zijn. In Brussel en Wallonië was dat zelfs 22 uur.

In kranten en op het nieuws werd er op gehamerd dat we ons maar beter aan die regels konden houden, want er zou streng gecontroleerd worden. Gesnapte overtreders konden leggen als de kiekens.

Tijdens die ‘online nieuwjaarsreceptie’ van de Open Vld, die gisterenavond live werd uitgezonden, werd er nog eens gehamerd op het belang van het volgen van de coronaregels. Lachaert legt uit dat de liberalen het helemaal niet plezant vinden om ons aan de ketting te leggen, maar dat dit nu eenmaal moet. En als we nog even allemaal ons best doen, dan wordt 2021 het jaar van de vrijheid.

Eline De Munck was ook aanwezig op de nieuwjaarsreceptie, en ze gunde ons op haar Instagram een blik achter de schermen. En dat schiet bij heel wat mensen serieus in ‘t verkeerde keelgat. Sommigen noemen het een ‘coronafeestje’, omdat er gemakkelijk een man of zeven, acht aanwezig is – en dus veel meer dan een bubbel. Er komen ook geen mondmaskers aan te pas. Mocht dit ergens bij Jan met de Pet plaatsgevonden hebben, dan had de politie gegarandeerd aangebeld en boetes uitgeschreven. Extra pijnlijk voor kleine ‘contactberoepzelfstandigen’ als tattoo-artiesten, kappers en schoonheidsspecialisten, die al maanden zonder inkomen zitten.

Soit, het zal allemaal wel volgens de tv-studio-corona-regels verlopen zijn, maar toch: veel mensen boos dus. Maar wij bekijken het positief. Op één van de foto’s is te zien dat de heren De Croo en Lachaert water drinken. Een buiten-de-bubbel-Bob zullen ze dus niet nodig gehad hebben.

Zelfa Madhloum (woordvoerster Open Vld) reageerde inmiddels op de kritiek: “Op de selfie lijkt het door het perspectief alsof ze dicht bij mekaar zitten. Maar de premier en de voorzitter zitten anderhalve meter van mekaar. En Eline staat er nog veel verder van. We hebben alles met een meetlat afgemeten.”

Wat als… we thuis ook volk mochten ontvangen, maar dan wel volgens de tv-studioregels? Wel, dan… zou de meetlattenindustrie nogal een boost krijgen!

1

Image 1 of 6

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More