Waanzinnige Lego-contructies (foto’s)

Jens Nygaard Knudsen, de vader van het Leo-mannetje, is overleden.

Woensdag is de geestelijke vader van het iconische Lego-poppetje overleden. Dat hebben twee mensen van het Deense bedrijf vrijdag bekendgemaakt op Twitter.

Jens Nygaard Knudsen werd 78. Hij werkte van 1968 tot 2000 voor het speelgoedbedrijf. Eind jaren 70 vroeg Lego patent aan voor zijn gele figuurtje. Het design van de poppetjes is in 40 jaar tijd nauwelijks gewijzigd. Ze bestaan standaard uit zes onderdelen: hoofd, romp, heupen, benen, armen en handen. Op het hoofd komt nog een hoofddeksel of een haarstuk.

De figuurtjes zitten ondertussen vrijwel standaard in elke Lego-doos. Aanvankelijk waren er alleen poppetjes met een geel hoofd. Van die ‘Chinese’ lijn is men pas in 2003 afgestapt. Momenteel zijn de poppetjes politiek correct en kan elke bevolkingsgroep er zich in terug vinden. De oer-figuurtjes zijn verzamelobjecten geworden en worden voor duizenden euro’s verhandeld.

Misschien toch eens in de garage of op zolder kijken of er geen Lego-schatten liggen.

Wij vonden enkele waanzinnige creaties.

1

Image 1 of 16

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More