Vzw Viruswaanzin dient op zijn beurt klacht in tegen Marc Van Ranst

“Van Ranst verspreidde zelf het bericht, nog voor de auteurs ervan van de site kon worden verwijderd.”

Het zit er bovenarms op tussen Marc Van Ranst en Michael Verstraeten van de vzw Viruswaanzin. Die vete is niet van gisteren, maar het laatste akkefietje is dat letterlijk wel, van gisteren. Van Ranst beschuldigde de vzw viruswaanzin en advocaat Michael Verstraeten in het bijzonder, van radicalisering en bedevorming omdat er enkele heethoofden op de website van viruswaanzin hadden geschreven dat de de opdracht om de viroloog te liquideren al gegeven was. Viroloog Van Ranst plaatste die reacties – die ondertussen zijn verwijderd op Twitter. De Gentse politie liet ondertussen weten een onderzoek te zijn gestart.

Viruswaanzin noemt de beschuldigingen ongehoord en gaat nu een klacht indienen tegen de viroloog.

“Voor wij de berichten zelf hadden opgemerkt en ze door de auteurs ervan zelf waren verwijderd, had de heer Van Ranst ze zelf al verspreid via zijn eigen sociale media, die meer dan 100.000 volgers hebben”, zegt voorzitter Michael Verstraeten in ‘Het Nieuwsblad’. “De betrokkenen vonden zelf dat de berichten erover waren. Viruswaanzin kent deze lezers niet als medewerkers van de vzw, heeft afstand genomen van deze berichten en onmiddellijk actie ondernomen om er zich van te vergewissen dat deze berichten niet gemeend waren.”

“Na de overdreven dramatisering van de coronacrisis door de heer Van Ranst, dramatiseert hij nu op systematische wijze berichten met bedreigingen die tegen hem worden geuit. Daarbij gebruikt hij steevast dezelfde techniek: bericht delen met zijn 100.000 volgers en dramatiseren met overdrijvingen, foute informatie of foute inhoud”, gaat hij verder. “De commentaren op de blogs van Viruswaanzin worden op een termijn van enkele uren maar door een paar tientallen mensen gelezen. Door ze op zijn eigen Twitteraccount te delen, verspreidt hij de berichten zelf aan een groot publiek”, aldus Michael Verstraeten.

Morgen, woensdag gaat de vzw een klacht met burgerlijke partijstelling neerleggen bij de Onderzoeksrechter te Mechelen tegen Marc Van Ranst wegens laster en eerroof en lasterlijke aangifte bij de overheid

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More