“VW komt weldra met EV die slechts helft van Tesla kost, maar even straf is”

In 2020 zou hij er moeten zijn.

Volkswagen is de ‘uitvinder’ van de sjoemeldiesel. Speciale software, die herkent wanneer de auto zich in een testcyclus bevindt, en waarmee de theoretische uitstoot- en verbruikswaarden een pak lager liggen dan die in de praktijk. Leuk, tot je met je smikkel keihard tegen de muur loopt natuurlijk. De dieselgate heeft Volkswagen én zustermerken Audi en Porsche handenvol geld gekost.

VAG voelde zich de geslagen hond, had het over helse kruistochten die tegen auto’s met verbrandingsmotor gehouden worden.

Inmiddels hebben ze door dat ze die anti-CO2-oorlog toch niet kunnen winnen en dus hebben ze het roer omgegooid. De CEO van Volkswagen, Herbert Diess deed nu namelijk enkele opmerkelijke uitspraken in een programma op ZDF. “We investeerden maar liefst dertig miljard in elektrische mobiliteit”, klonk het.

Volgens Diess werd de fabriek in Zwickau volledig voorzien op het bouwen van elektrische auto’s. Al tegen 2020 zou het merk met een gloednieuwe, elektrische auto’s op de markt komen: “In 2020 komt Volkswagen met auto’s die even straf zijn als die van Tesla, maar wel slechts voor de helft van de prijs.”

Vandaag stààt er al een elektrische Volkswagen in de prijslijsten, die ongeveer de helft van een Tesla kost: de E-Golf met een vanafprijs van 40.110 euro. Met 136 brave paardjes onder de kap en een actieradius van zo’n 200 kilometer (in de praktijk, wel) is die echter bijlange niet zo straf als de minst straffe Tesla. De E-Golf haalt een top van 150 km/u en doet de 0 – 100 km/u in 9,6 seconden.

We zijn dus benieuwd waarmee Volkswagen over twee jaar zal uitpakken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More