VS willen verder onderzoek naar oorsprong nieuw coronavirus

Kamerlid Freilich (N-VA) stelde hierover een vraag aan Nicholas Berliner.

Woensdag was er in de commissie voor Buitenlandse Betrekkingen van de Kamer via zoom een vergadering met Nicholas Berliner.

Onderwerp van de gedachtewisseling was het opnieuw aanhalen van de trans-Atlantische betrekkingen. Berliner is Chargé d’Affaires ad interim (a.i.) voor de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika in België. Hij startte in augustus 2019 zijn opdracht als Deputy Chief of Mission (plaatsvervangend hoofd) van de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika bij het Koninkrijk België.

Kamerlid Michael Freilich (N-VA) wilde woensdag van Berliner weten of China achter het Wuhan-coronavirus zit. Freilich: “Wat denkt de huidige Amerikaanse regering daarvan?” Freilich stelde hem die vraag. Het kamerlid verwees ook naar het rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Volgens het parlementslid bevat dat rapport heel wat tekortkomingen.

Berliner bevestigt aan Freilich dat de VS zich inderdaad zorgen maken over die tekortkomingen van dat verslag. Berliner: “Dit zijn zaken waarvan wij (de VS,red.) vinden dat ze verder onderzocht moeten worden.”

Het WHO wijst in dat rapport overigens op een merkwaardige gebeurtenis: “Het Wuhan CDC-laboratorium is op 2 december 2019 verhuisd naar een nieuwe locatie nabij de Huanan-markt. Zulke bewegingen kunnen ontwrichtend zijn voor de werking van elk laboratorium.” In dat rapport wordt die labo-piste dus niet helemaal uitgesloten. Dat schreven we hier al.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More