VRT moet op alle vlakken nog diverser worden

De VRT en de Vlaamse gemeenschap hebben sinds kort een nieuwe beheersovereenkomst. Deze overeenkomst kadert de werking van de publieke omroep voor de periode 2021-2025. Het resultaat zullen de Vlamingen op tv en radio merken.

De VRT streeft naar diversiteit in de beeldvorming in het volledige intern en extern geproduceerde ‘video-aanbod’, uitgezonderd programma-aankoop (waar diversiteit ook een aandachtspunt is).

Het percentage vrouwen in dat aanbod moet van 40% naar 48% in 2025. Personen met buitenlandse herkomst moeten vaker aanwezig zijn in die producties. Daar moet het percentage van 7,5 % naar 9,5 % in 2025. Mensen met een beperking (handicap volgens de beheersovereenkomst): van 1,5% naar 2% in 2025.

Tegelijk streeft de VRT naar een meer diverse samenstelling van haar personeelsbestand, afhankelijk van de instroom die gerealiseerd kan worden. Vrouwen moeten minstens 40 % van het hele personeelsbestand uitmaken. Genderevenwicht voor het hoger kader moet zelfs bereikt worden in 2025. Minstens 7% van het personeelsbestand is voorzien voor personen met buitenlandse herkomst in 2025. Minstens 2% tot slot van het personeel in 2025 moeten personen met een ‘handicap’ zijn en personen met een re-integratie van chronische ziekte.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More