VRT kan niet lachen met de affiche van E3 Harelbeke

“Publiciteit maken met één van onze merken, kan niet zonder afspraken”.

Aldus de VRT die zich een beetje boos maakt over de affiche van de ‘E3 BinckBank Classic’. Ten eerste, omdat de organisatoren van de koers niet vooraf hebben gevraagd of ze de iconen van ‘FC De Kampioenen’ wel mochten gebruiken als promo van een wielerwedstrijd, en ten tweede omdat de timing niet best is, nu de VRT  ‘FC De Kampioenen’ on hold heeft gezet wegens de gezondheidstoestand van Johny Voners (alias Xavier Waterslaegers).

Er zijn twee zaken niet compatibel met het wielrennen: humor en politiek (of beter, politieke correctheid). Wielrennen is immers al lang geen sport meer, maar big business. Elke coureur beschikt tegenwoordig over de kennis van een dorpsapotheker en wie betaalt, krijgt de koers, kan er zelfs zijn eigen naam aan geven. Al ben je een Arabische schurkenstaat waar ze alleen Bentleys en kamelen hebben gezien – en nog nooit een fiets- als er geld op tafel ligt, wordt er gekoerst. Zelfs zonder publiek.

Wielerwedstrijden met de status van een klassieker, veranderen van naam zoals je verandert van onderbroek. ‘E3 BinckBank Classic’ bijvoorbeeld, previously known als de ‘E3 Harelbeke’, die naam krijg je niet eens op een blikken prijsbeker. Gaan we niet moeilijk over doen.

Er kan zelfs humor vanaf. De organisatoren van de ‘E3 BinckBank Classic’ verdiepten zich in het Vlaamse culturele erfgoed en komen met een billenkletser van een idee. ‘Kampioen zijn is plezant, zeker in Harelbeke’ (Een verwijzing naar de vroegere benaming E3 Harelbeke). Grappig. En dat bovenaan op een fotoaffiche met Patrick Lefevere als Boma, Johan Museeuw als Markske, Freddy Maertens als Oscar, Eddy Planckaert als Xavier, Peter Van Petegem als DDT en Greg Van Avermaet in de rol van zijn leven als Carmen. Herken je ze? Zo goed gevonden! 

Dat die VRT nu zo moeilijk moet doen. Niet te begrijpen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More