“Vrouwen met minder bedpartners hebben nadien een gelukkiger huwelijk”

Dat claimen enkele researchers na hun onderzoek. Vrouwen die nog zo goed als onervaren zijn, zouden nadien een gelukkiger huwelijk hebben dan zij die tevoren al met heel wat mannen naar bed gingen.

Groot nieuws aan de andere kant van de Grote Plas. Researchers ondervroegen daar enkele duizenden gehuwde vrouwen. De vragen die gesteld werden, waren: ‘Hoeveel bedpartners heb je al gehad’ en ‘Hoe gelukkig maakt je man je in bed?’ Er werd de vrouwen gevraagd hun intieme leven een score te geven.

Nadien legden ze alle resultaten naast elkaar. Vrouwen die gehuwd waren met hun enige bedpartner, kenden hun intimiteiten een gemiddelde score van 65 procent toe. Vrouwen die het reeds met meerdere mannen hadden gedaan, gaven hun wederhelft gemiddeld een score van 57 procent voor hun bedprestaties.

De conclusie volgens de onderzoekers? Een vrouw die gelukkig is in bed, heeft ook een gelukkiger huwelijk. Vrouwen met minder bedpartners hebben nadien een gelukkiger huwelijk.

Dat zou allemaal goed kunnen natuurlijk, maar wij plaatsen daar toch wel enkele kanttekeningen bij. Ten eerste: dat onderzoek werd bekostigd door een christelijke organisatie. Een organisatie die er bij voorbaat al van overtuigd was dan vrouwen die van experimenteren houden, niet echt passen bij een ‘traditioneel gezin’.

Ten tweede: het verschil tussen 65 en 57 bedraagt slechts acht procent. Daarenboven: een score van 65 procent is nog steeds niet om mee te pochen.

Ten derde: ‘gelukkig’ is nogal moeilijk om te zetten naar een cijfer. ‘Gelukkig’ is immers subjectief en voor iedereen verschillend. Mogelijk zijn ervaren vrouwen even gelukkig in hun huwelijksbed dan de minder ervaren, maar proefden ze eerder al eens van een man die nog beter was in bed dan hun huwelijkspartner, waardoor ze manlief een lager cijfer toekennen. Vrouwen zonder ervaring vòòr hun huwelijk hebben geen vergelijkingsmateriaal en denken misschien onterecht dat ze met een bedsportkampioen zijn getrouwd.

Soit. We bedoelen maar: misschien moet er toch eerst nog wat meer onderzoek verricht worden vooraleer men kan concluderen dat vrouwen met minder bedpartners nadien gelukkiger zijn in hun huwelijk, toch?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More