Vrouwen klagen steen en been over genderneutrale toiletten

De heren misdragen zich zo erg, dat vrouwen nog liever in hun broek doen dan zo’n genderneutraal toilet te gebruiken.

Wat is er mis met ‘man’ en ‘vrouw’? Wel, in onze huidige tijd nogal wat. Er zijn mannen mensen die het gevoel hebben dat ze vrouw zijn, maar gevangen zitten in een mannenlichaam. En andersom. En dan zijn er ook nog mensen die zich gewoonweg niks voelen. Of allebei. En dan zijn we allicht nog wel wat vergeten.

Soit, aparte toiletten voor mannen en vrouwen zijn dus tegenwoordig niet meer genoeg. Waar moeten mensen die man noch vrouw zijn dan naartoe? In de plaats van een tiental aparte toiletcomplexen te maken, was het makkelijker het bij één te houden en die genderneutraal te noemen. Iedereen welkom dus.

De Britse overheid is hierin pionier. Bij verschillende overheidsinstellingen werden sanitaire gedeeltes al grondig vertimmerd om ze genderneutraal te maken. Een maatregel die de Britse belastingbetaler al heel wat centjes kostte.

Maar… wat lezen we nu in Dailymail? Die genderneutrale toiletten blijken niet door iedereen even geliefd. Mannen hebben namelijk de gewoonte om tijdens het plassen het deurtje van hun toilethok open te laten. De vrouwen die dan passeren, die kunnen het dan niet laten om toch even te kijken. Soms zien ze dan piemelmansen, terwijl ze die eigenlijk liever niet zien.

Het gevolg? De meeste vrouwen weigeren de genderneutrale toiletten te gebruiken. Ze gaan liever helemaal niét, of gaan tijdens de middagpauze buiten eten zodat ze hun plasje in één of ander etablissement op een gewoon, klassiek vrouwentoilet kunnen doen. En zo is het genderneutrale toilet mogelijk al met uitsterven bedreigd. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More