Vrouwen eisen ontslag van Charles Michel

Krijgt de ‘sofagate’ een staartje?

Ondanks het charmeoffensief van Charles Michel na het incident met Ursula von der Leyen – die van Erdogan geen stoel kreeg – moet onze Europese president het ontgelden bij Europese vrouwenorganisaties.

Dan haal je als (groot) leider al eens het nieuws, en dan eisen ze je ontslag. Meer dan 2.500 mensen uit België, Frankrijk en Italië, maar ook uit niet-EU-landen hebben een open brief ondertekend waarin ze het ontslag van Charles Michel vragen. Zij hebben wellicht zijn verontschuldigende brief op Facebook niet gelezen. En ook de lofzang van Michel over Von der Leyen en zijn opvolgster Sophie Wilmès, heeft kennelijk weinig indruk gemaakt. Kwestie van geloofwaardigheid?

Volgens de organisatie ‘Fondation Millenia’ – een internationale organisatie die zich onder meer inzet voor de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen – maakte Michel “drie grote fouten” die “een slag in het gezicht zijn van alle vrouwen”. “De fouten zijn in strijd met de diplomatie, de Europese Unie en de mensenrechten, in het bijzonder de rechten van vrouwen”, zo lezen we in de brief. “Als we die drie grote fouten in beschouwing nemen, is het vanzelfsprekend dat zwakke excuses de politieke leemte niet oplossen die u voor de EU hebt veroorzaakt tegenover de burgers en de wereld. We vragen dus uw ontslag als voorzitter van de Europese Raad.”

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More