Vrouwelijk geslachtsorgaan krijgt een upgrade in lesboeken humaniora

Meten is weten.

Examenvragen over de clitoris zullen een pak moeilijker worden, nu men van plan is om er meer aandacht te besteden in de lesboeken. Je eruit lullen op een mondeling examen wordt een lastige klus. Voortaan wordt het vrouwelijk geslachtsorgaan met evenveel precisie beschreven als het mannelijke, waardoor het een beetje ‘studeren’ (of bestuderen) wordt.

De Nederlandse uitgeverij Malmberg heeft in de nieuwe editie van haar biologiehandboeken het hoofdstuk voortplanting geactualiseerd. Voortaan worden niet alleen alle onderdelen van de penis benoemd, beschreven en getoond, maar wordt ook het hoe en waarom van het vrouwelijke mechanisme behandeld.

Er is nog altijd nogal wat onwetendheid over het vrouwelijke geslachtsorgaan, ook bij de vrouwen zelf. Meer zelfs, er rust nog altijd een taboe op het onderwerp, waardoor seksualiteit vaak problematisch blijft. Met de nieuwe benadering van de seksuele ontwikkeling, hopen de bedenkers de orgasmekloof tussen man een vrouw te verkleinen. In Vlaanderen ervaart 90 procent van de mannen een orgasme tijdens seks. Bij vrouwen is dat 48 procent.

bron:uitgeverij Malmberg

De uitgeverijen van het lesmateriaal werken samen met Sensoa, het Vlaams Expertisecentrum voor seksuele gezondheid. “Wij bieden bijvoorbeeld tekeningen aan waarop je duidelijk kan zien wat er gebeurt met de clitoris tijdens opwinding”, aldus Sensoa in ‘Het Nieuwsblad’. “De penis en clitoris zwellen allebei op als ze worden gestimuleerd. De penis is alleen groter en zit aan de buitenkant, het is dus beter zichtbaar. Als vrouw moet je meer moeite doen om je vulva te zien en een groot deel van de clitoris zit onderhuids.”

Je bent nooit te oud om te leren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More