Vrouw van Belgische ambassadeur heeft losse pollekes (video)

Zuid-Koreaanse winkelbediende krijgt een slag in het gezicht.

Xiang Xueqiu (63), de vrouw van de onze Belgische ambassadeur in Zuid-Korea, Peter Lescouhier, werd op 9 april door een winkelbediende beschuldigd van diefstal. Woedend stapte ze de winkel weer binnen en verkocht de winkelbediende een slag in het gezicht, de andere kreeg een tik op het achterhoofd. Op zich geen groot nieuws, maar in Zuid-Korea krijgt het incident een symbolische waarde.

Een diplomaat geniet van de de diplomatieke immuniteit en zijn vrouw ook en dat schoot in het verkeerde Zuid-Koreaans keelgat. De politie kiest de kant van de verontwaardigde winkelbediende en wil de vrouw met de losse pollekes ondervragen. “Het is niet omdat ze diplomatiek onschendbaar is, dat we haar niet mogen ondervragen”, klinkt het. Dat kan momenteel niet omdat zij in het ziekenhuis ligt. De Belgische ambassade bevestigt het incident en het feit dat Xueqiu in het ziekenhuis ligt, maar meer details gaf ze niet.

Maar er het gevecht krijgt nog een ander vervelend Aziatisch staartje, want de winkelbediende besloot om de camerabeelden (inclusief de diefstal) online te zetten. Gevolg: de Zuid-Koreanen vinden dat de ambassadeur en zijn vrouw het land moeten verlaten.

Voor alle duidelijkheid de vrouw van Lescouhier is van Chinese afkomst.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More