Vrijdag moet je in Brussel tussen tien en twaalf uur even thuis zijn

Belgisch surrealisme kleurt de avondklok.

In Brussel geldt de avondklok al een tijdje vanaf 22 uur. Vrijdag vervalt die oorlogsmaatregel en moet je niet langer als een Assepoester op tijd naar huis. Doch, in Brussel is er is een klein probleempje.

De avondklok verdwijnt in de nacht van vrijdag op zaterdag om middernacht, maar vrijdagavond moet je in Brussel wel nog altijd om 22 uur thuis zijn. Wie vrijdag tegen 22 uur even naar Antwerpen rijdt en tegen middernacht terug in Brussel is, blijft wettelijk in orde.

Gilles Verstraeten (N-VA) klaagde deze ochtend op Radio 1 de “absurditeit” ervan aan. “Dit is een Belgenmop en niet eens een goede. Ik weet niet of jullie hem grappig vinden, maar ik als Brusselaar niet echt. Mijn tolerantiegrens voor dergelijke absurditeiten heeft intussen zijn dieptepunt bereikt”, zegt Verstraeten op Radio 1.

Verstraeten merkt bovendien op dat er nogal losjes werd omgegaan met de avondklok in Brussel. “Ik heb veel verhalen gehoord van mensen die na de avondklok toch nog naar huis gingen. Een politieagent tegenkomen en beboet worden, was meer de uitzondering dan de regel. Het heeft weinig zin om de strengste maatregelen te hebben en die dan niet te handhaven”, aldus Verstraete. “Zo’n absurde maatregel kan ervoor zorgen dat de bevolking het hele pakket aan maatregelen in twijfel gaat trekken.”

We kunnen hem alleen maar gelijk geven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More